Kraniosakral Terapi

Kraniosakral terapi er en blid og nænsom behandling med dybtgående virkning på krop og sind. Behandlingen er bl.a. udviklet af den amerikanske læge og osteopat John E. Upledger. Behandlingen indvirker på centralnervesystemet, som består af hjernen og rygmarven og afgrænses af kraniet og korsbenet (sacrum) - heraf navnet kraniosakral terapi.

Centralnervesystemet gennemstrømmes i en konstant rytmisk flow af spinalvæsken. Denne rytmiske bevægelse kaldes kraniosakral rytmen. Den forplanter sig til resten af kroppen og kan mærkes overalt på kroppen og kraniet af en trænet kraniosakral terapuet.

Behandlingen får ud på at udfri centralnervesystemet fra pres og blokeringer, at regulere kraniosakral rytmen samt nære og styrke centralnervesystemet ved at stimulere væskegennemstrømningen. Når terapeuten forbinder sig med kraniosakral rytmen, synker klienten ind i en dyb afslappet tilstand, i hvilken spændingsløsning og forandring nemmere sker. I denne tilstand er klienten tillige tæt på underbevidstheden, der sommetider frigiver psykisk materiale, som beder om opmærksomhed.

Kraniosakral terapi er velegnet ved en lang række fysiske og en del psykiske problemer:

• stress og stressrelaterede sygdomme

groen-knap-tekst

• problemer i sanseapparat og bevægeapparat

• efterbehandling efter trafikulykker eller operationer

• bideproblemer

• indlæringsproblemer, ordblindhed

• visse tilfælde af angst og visse depresive tilstande

Interessen for kraniosakral terapi er støt stigende.


Læs om Kraniosakral terapeut uddannelsen, Tilmelding til Kraniosakral terapeut uddannelsen, Kraniosakral terapi behandling hos Karin.

 

Inspiration

mid kst02

 

kst03

 

kst04